Wil jij ook meer rust en minder stress in huis?

Dan kan ik je helpen!

Leren omgaan met overweldigende emoties en lastige gedragingen is niet gemakkelijk. Je wil de rust in huis graag bewaren, maar dat lukt minder vaak dan je wenst. Je kind worstelt met overweldiging en zelf vind je het als opvoeder ook moeilijk om rustig te blijven. Of jouw kind heeft duidelijk last van stress en spanning, maar je vindt het als ouder best een uitdaging om je kind daarmee te helpen.

Maar weet je: we hebben zelf bitter weinig geleerd hoe we kunnen omgaan met heftige emoties en stressfactoren.

Wil jij meer rust ervaren in je leven en in je gezin? Wil je de emoties van je kind omarmen in plaats van helpen onderdrukken? Wil je samen aan de slag met het uitproberen van gezond copinggedrag? Wil jij jezelf én je kind de emotionele vaardigheden aanreiken om zich te handhaven in deze uitdagende wereld?

Dan is dit online traject iets voor jou!

Introductievideo

Neem een kijkje!

Herken je dit?

Als deze zaken voor jou en jouw gezin herkenbaar zijn, dan is dit online traject vast een grote meerwaarde voor jou!

 • je kind geraakt geregeld overweldigd door emoties en komt moeilijk tot rust.

 • jij beseft dat een ruime emotionele woordenschat belangrijk is, maar je weet niet hoe je deze bij jezelf en je kind kan bevorderen.

 • jij wil graag dat je kind zich veilig en geborgen voelt en leert aangeven hoe het gaat en waar hij/zij behoefte aan heeft.

 • jij vindt het belangrijk dat je kind gezonde copingvaardigheden aanleert zodat hij/zij weet wat te doen bij stress, angst of spanning.

 • jij wil als ouder gezonde voorbeeldgedragingen stellen en jij wil je eigen emotionele vaardigheden verbeteren.

 • jij wil je bewust worden van je eigen triggers zodat je beter in staat bent om intentioneel te reageren op je kind in plaats van automatische reacties uit het verleden te herhalen.

 • jij hebt interesse in concrete tools en oefeningen om thuis mee aan de slag te gaan binnen je gezin.

Wat kan je verwachten?

Een waardevol online traject met heel wat praktijkoefeningen en bonussen!

 • je krijgt toegang tot een gebruiksvriendelijke online leeromgeving met uitgebreide informatie en video's omtrent het aanleren van emotionele vaardigheden.

 • je ontvangt een werkboek (per post) met theoretische achtergrond, concrete oefeningen en waardevolle tips. Handig als naslagwerk!

 • je kan aan de slag met begeleidende oefeningen om emoties te leren voelen en verwerken. Er zijn zowel oefeningen voorzien voor je kind, alsook voor jezelf.

 • je ontvangt heel wat waardevolle extra's: audiomeditaties voor opvoeders en kinderen, handige downloads, lichaamsgerichte oefeningen, copingtools....

Ben jij klaar om samen te groeien in emotionele vaardigheden?

Vaardigheden voor jou én je kind!

Wat leer je in dit online traject?

Een overzicht van alle leerdoelen en vaardigheden van het online traject!

 • welke functie emoties hebben, waarom het belangrijk is emoties toe te laten en wat ons brein te maken heeft met de regulatie van emoties.

 • wat emotionele geletterdheid is en hoe je de emotionele woordenschat van jezelf en van je kind kunt uitbreiden. Zo leren jij en je kind jullie emoties op een gezonde manier uit te drukken.

 • hoe je de emotieregulatie van je kind kunt bevorderen zodat kinderen minder overweldigd geraken door hun emoties en de rust sneller terug keert.

 • hoe je je kind gezonde copingvaardigheden kan aanleren zodat je kind leert omgaan met uitdagende situaties en stressvolle omstandigheden.

 • welke tools en bijhorende concrete oefeningen je kan gebruiken om deze emotionele vaardigheden aan te leren, op een speelse wijze.

 • hoe je als ouder zelf kan werken aan je emotionele vaardigheden en op die manier gezond en constructief voorbeeldgedrag kan tonen.

 • hoe je als ouder rustiger kan reageren in uitdagende situaties en hoe je op zo'n momenten de verbinding met je kind kan behouden of herstellen.

Dit zorgt voor:

 • meer emotionele competentie bij je kind en bij jezelf als opvoeder. Een goede emotionele competentie zorgt voor meer veerkracht, meer succes en betere sociale relaties.

 • minder strijd, meer rust, harmonie en sterkere verbinding in je gezin.

 • een kind dat beschikt over een arsenaal aan concrete vaardigheden om om te gaan met uitdagingen en emoties, wat ook later een grote meerwaarde zal bieden.

 • meer emotioneel welbevinden bij je kind en bij jezelf, wat leidt tot tal van gezondheidsvoordelen op lichamelijk en psychisch vlak.

 • concrete vaardigheden en aantrekkelijke tools die zorgen dat je met meer rust en vertrouwen in het ouderschap kan gaan staan.

Voel jij dat dit is wat jij en je gezin nodig hebben?

Dan verwelkom ik je graag in dit traject naar meer rust, verbinding en emotionele groei.

Modules & inhoud

  1. Hello 🙋‍♀️let's get cozy!

  1. Wat is emotiecoaching?

  2. De functie van emoties

  3. Emoties en het brein

  4. Emotionele geletterdheid en emotieregulatie: wat is dat juist?

  5. De 5 stappen van emotiecoaching

  6. Emotiecoaching Stappenplan

  7. Emotiecoachen kan niet altijd

  1. Vier types stijlen

  2. De emotiecoachende opvoeder

  3. Inzetten op verbinding in de opvoeding

  4. Bewust verbinding maken

  1. Waarom het benoemen van emoties zo belangrijk is

  2. Emoties benoemen en erkennen: wat zeg je?

  3. Emoties erkennen: praktijkvoorbeeld

  4. Emoties erkennen door het delen van een eigen voorbeeld

  1. Inleiding

  2. Lichaamsoefeningen voor kinderen (1)

  3. Oefening 3: visualisatie-oefening

  4. Audiofragment bij visualisatie-oefening

  5. Lichaamsoefeningen voor kinderen (2)

  1. Emoties benoemen als opvoeder

  2. Emotielijst

  3. Emotie-logboek

  4. Onderliggende behoeften ontdekken

  5. Behoeftenlijst

  6. Behoeften-logboek

  7. Eigen emoties voelen en verwerken

  8. Checklist emoties

  9. Wat kan je doen om emoties beter te voelen en benoemen?

  10. Emoties voelen: vragen bij audiofragment

  11. Wat kan je doen om emoties te aanvaarden en verwerken?

  12. Emoties verwerken: vragen bij audiofragment

Omarm Emoties

 • €229,00
 • 70 lessen

Praktisch

 • 10 modules

  10 modules met interessante informatie, videomateriaal, audiofragmenten en concrete oefeningen.

 • Werkboek

  Een uitgebreid werkboek (>120 pagina's) dat in je brievenbus terecht komt (hoe handig is dit!).

 • Extra's

  Tal van waardevolle extra's: audiomeditaties, lichaamsgerichte oefeningen, emotie- en behoeftenlijst,...

Klaar voor meer rust en verbinding?

Ik geef jou de theoretische achtergrond én de concrete tools!

Ik ben jouw trainer

Lieselot, mama van drie, psychologe, seksuologe en bezieler van a_lot_ofmom. Ik help jou en je kind omgaan met emoties en zorg dat jullie samen groeien in emotionele vaardigheden.

Ik was meer dan tien jaar werkzaam als psycholoog in een groepspraktijk en begeleidde tal van kinderen, jongeren en ouders met uiteenlopende moeilijkheden. Ik wilde graag meer preventief aan de slag gaan. Waarom leren we kinderen pas emotionele vaardigheden aan wanneer ze vast lopen? Bij a_lot_ofmom leren we kinderen en hun opvoeders waardevolle vaardigheden aan en ondersteunen we hen met concrete tools en materialen. Op naar een meer emotioneel intelligente wereld! Wees welkom!

Lieselot Matton

Soft skills trainer

Praktisch

Inclusief: videomateriaal, uitgebreid werkboek thuis geleverd, bonussen en waardevolle extra's!

 • 229 euro

  Prijs voor het volledige traject

Veelgestelde vragen

 • Hoe kan het online traject me helpen?

  Je krijgt belangrijke vaardigheden en tools aangereikt, die zowel voor je kind als jezelf een grote meerwaarde zijn. Je kind leert waardevolle emotionele vaardigheden die leiden tot heel wat voordelen. Als opvoeder leer je om belangrijke vaardigheden voor te leven: je leert hoe je zelf kan omgaan met heftige emoties en hoe je een verbindende relatie met je kind kan aangaan.

 • Hoe lang heb ik toegang tot het online traject?

  Je krijgt 6 maanden toegang tot het online traject. Het werkboek ontvang je in je brievenbus en kan je bewaren en nalezen.

 • Voor wie is het online traject bedoeld?

  Het online traject richt zich in eerste instantie tot ouders met kinderen tussen 2 en 12 jaar. Het is gericht op het samen groeien in vaardigheden zodat de rust en harmonie in huis bevorderd wordt. Er zijn oefeningen voorzien voor kinderen en volwassenen.

 • Mijn kind is teruggetrokken en gesloten. Kan dit traject voor ons iets betekenen?

  Absoluut, het traject is zowel geschikt voor opvoeders van extraverte, als voor opvoeders van introverte kinderen. Je kan met de tips en tools aan de slag zodat je kind zijn/haar emoties leert verwoorden en jij als opvoeder meer zicht hebt op wat er omgaat in je kind. Bij kinderen die internaliserende problemen vertonen (zichzelf afsluiten, moeilijk om hulp vragen, angstig gedrag,...) is het erg belangrijk om aan de slag te gaan met hulpmiddelen om wat leeft binnenin het kind naar buiten te brengen.

 • Kan ik een factuur krijgen?

  De factuur ontvang je automatisch in je mailbox. Moesten er nog gegevens ontbreken, kan je gerust een mailtje sturen. Bij de opmerkingen kan je ook je btw-nummer invullen.

 • Ik ben leerkracht. Is dit traject ook geschikt voor mij?

  Absoluut, het online traject richt zich in eerste instantie op ouders, maar is zeker ook geschikt voor leerkrachten, ondersteuners en andere kindprofessionals.

 • Hoe lang duurt het om dit online traject te doorlopen?

  Dat is individueel verschillend. Je kan het traject en het bijhorende werkboek op eigen tempo doorlopen. Je kan ook delen terug herbekijken indien je dat wil.

 • Ik ben mijn wachtwoord/inloggegevens kwijt. Wat kan ik doen?

  Ga naar de inlogpagina en klik op: "wachtwoord vergeten". Je komt dan op de pagina waar staat: "Vul hier je e-mailadres is". Je ontvangt dan een e-mail met instructies over hoe je je wachtwoord opnieuw kan instellen.

Wil jij meer verbinding met jezelf en je kind?

Samen groeien in vaardigheden!